Welkom op het Kerkplein van Maarssen

Op het kerkplein van Maarssen vind u nieuws over de kerken van Maarssen en ook een agenda met daarin activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn. Dus ook voor u!

Kerstmarkt en winterrestaurant rond de Dorpskerk in Maarssen
zaterdag 10 december 2016
Op het kerkplein en het verenigingsgebouw het Trefpunt van de oude dorpskerk in Maarssen wordt een gezellig evenement georganiseerd. De opbrengst is natuurlijk voor de instandhouding van dit dorpsmonument. Oliebollen verkoop vanaf 10 uur. Kerstmarkt vanaf 14 uur Restaurant van 17-19 uur (opgave via tel 0346-287877)
Leeskring “Het oerboek van de mens”
maandag 12 december 2016, 13:30 - 15:30 uur
Deze leeskring is op wisselende locaties en u kunt zich opgeven bij s.frericks@hetnet.nl
Dienst van de eenheid
zondag 15 januari 2017, 10:00 - 23:00 uur
Aan begin van de week van gebed voor de eenheid nodig de Raad van Kerken in Maarssen u uit om een viering bij te wonen. Dit kan zowel in de Ark in Maarssenbroek als in de Heilige Harkerk in Maarssen.

Afscheidswoorden zuster Mirjam
“Het beste wat jullie ons als zusters kunnen geven is dat jullie als oecumene doorgaan met de vespers ook al is dat niet meer bij de zusters hier in de Priorij”. Dat waren de gedenkwaardige woorden van zuster Mirjam na het woord van dank namens de Raad van kerken Maarssen uitgesproken door Ds. Piet Vellekoop en het overhandigen van kaarsen met symbool van de oecumene voor de overgebleven zusters. Hoe we deze voortzetting vorm gaan geven daarover zal de raad van kerken zich bezinnen en daar hoort u zeker meer van. Zondagavond 27 november was de laatste vesper in de priorij Emma's omdat deze haar deuren gaat sluiten eind dit jaar.
lees verder...Aantal opgevraagde pagina's:
Bekijk statistieken